IZJAVA O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA KORISNIKA

Ewopharma d. o. o. (EWO) prepoznaje važnost zaštite podataka pomoću kojih je moguće identificirati pojedince (osobnih podataka) korisnika naše internetske stranice (Posjetitelji). Ova izjava, Opći uvjeti korištenja internetskom stranicom i svi relevantni propisi određuju način na koji EWO postupa u vezi sa zaštitom osobnih i neosobnih podataka. Molimo vas da se ne koristite ovom internetskom stranicom ako niste suglasni s našom Izjavom o zaštiti osobnih podataka korisnika u bilo kojem dijelu. EWO neće prikupljati podatke koji vas mogu identificirati ako ih vi ne date dobrovoljno. Stoga nam nemojte davati osobne podatke ako se ne slažete s time da ih prikupljamo i pohranjujemo.

 


1. Prikupljanje podataka

EWO će možda prikupljati sljedeće osobne podatke:

a) ime i/ili adresu elektroničke pošte i/ili datum i vrijeme posjeta Posjetitelja 

b) podatke koje Posjetitelji daju dobrovoljno registriranjem na internetskoj stranici, sudjelovanjem u nagradnim igrama ili objavljivanjem na našoj internetskoj stranici

c) ako nas Posjetitelj obavijesti o problemu s internetskom stranicom, EWO može zatražiti dodatne informacije (Posjetitelj taj zahtjev slobodno može ignorirati)

d) EWO može zadržati podatke o svim kontaktima koje Posjetitelji s nama ostvare

e) podatke o korištenju našom internetskom stranicom dobivene od Posjetitelja upotrebom kolačića i sličnih alata te 


f) na sve sumnje povezane sa sigurnošću primjene koje Posjetitelji prijave putem internetske stranice, a koje se odnose na proizvode BioGaia®, možemo odgovoriti Posjetitelju zahtjevom za dodatnim informacijama.

 

2. Korištenje podacima

EWO će se podacima o Posjetiteljima koristiti samo u svrhu u koju su oni izvorno prikupljeni ili dani i ako je dana privola. EWO se neće koristiti osobnim podacima Posjetitelja u marketinške svrhe, osim ako je za tu svrhu dobio privolu Posjetitelja. EWO će se osobnim podacima prikupljenima u skladu s navedenom točkom 1.(f) koristiti kako bi BioGaia®  i EWO postupali u skladu sa svojim pravnim i etičkim obvezama povezanima sa sigurnošću primjene naših proizvoda. Za podatke koji nisu osobni podaci, poput pitanja, komentara, ideja i prijedloga smatrat će se da nisu povjerljive naravi te će ih EWO smjeti otkrivati i upotrebljavati bez ikakve obveze prema Posjetiteljima, u bilo koju svrhu i primjenjujući bilo koja sredstva. 

 


3. IP adrese i kolačići

Definicija IP adrese jest jedinstven niz brojeva razdvojenih točkama koji identificira svako računalo koje se koristi internetskim protokolom (IP) za komunikaciju putem mreže. IP adrese općenito ne identificiraju pojedince i mijenjaju se svaki puta kada se netko prijavi. 

Kolačići su podaci koje ova internetska stranica postavlja na računalo. Podaci koje prikupljamo primjenom kolačića nisu osobni podaci, a upotrebljavamo ih kako bismo anonimno pratili promet posjetitelja ili kako bismo pružili personalizirani, poboljšani doživljaj internetske stranice. Posjetitelji uvijek mogu slobodno odbiti naše kolačiće ako to njihov preglednik dopušta, no neki dijelovi naše stranice možda neće ispravno funkcionirati ako to naprave. EWO ili treće osobe koje djeluju u naše ime mogu prikupljati podatke s računala Posjetitelja, uključujući IP adrese ako su dostupne, vrstu preglednika i operativni sustav, kako bismo poboljšali našu stranicu i kvalitetu korištenja. 

 

4. Pravila za zaštitu privatnosti za programske priključke Facebooka (tipke "Like" i "Share") 

Naša internetska stranica upotrebljava programske priključke (plugins) društvene mreže Facebook, 1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, SAD. Programske priključke Facebooka možete prepoznati po logotipu Faceboooka ili tipki „Like“ ili „Share“ na našoj stranici. Pregled programskih priključaka (plugins) Facebooka možete pronaći na: developers.facebook.com/docs/plugins/. 

Kada posjetite naše stranice, programski priključi uspostavljaju vezu između vašeg preglednika i Facebookova servera. Putem vaše IP adrese Facebook prima podatak da ste posjetili našu stranicu. Ako kliknete na Facebookovu tipku "Like“ ili „Share“ dok ste prijavljeni na svoj račun na Facebooku, Facebook može povezati sadržaj naših stranica s vašim profilom na Facebooku. Tako Facebook može povezati vaše posjećivanje naše stranice s vašim korisničkim računom. Napominjemo da kao pružatelji usluge ove internetske stranice nismo upoznati sa sadržajem prenesenih podataka i načinom na koji ih Facebook primjenjuje. Za više informacija pogledajte Izjavu o zaštiti osobnih podataka Facebooka na https://www.facebook.com/about/privacy/ .

Ako ne želite da Facebook vaš posjet našim internetskim stranicama poveže s vašim računom na Facebooku, molimo vas da se odjavite sa svojeg računa na Facebooku.

 

5. Izjava o zaštiti osobnih podataka za korištenje uslugom Google Analytics 


Ova se internetska stranica koristi Google Analyticsom, uslugom internetske analitike koju pruža Google Inc. ("Google"). Google Analytics primjenjuje tzv. "kolačiće", tekstualne datoteke koje se pohranjuju na računalima korisnika i koje omogućavaju analizu načina na koji se korisnici koriste internetskom stranicom. Podaci koje kolačić prikupi o korištenju internetskom stranicom većinom se prenose na server Googlea u SAD-u i tamo se pohranjuju. 
U ime operatera ove internetske stranice Google će te podatke primijeniti kako bi analizirao korištenje internetskom stranicom, sastavio izvješće o aktivnosti na internetu i kako bi operateru internetske stranice pružio druge usluge povezane s internetskom stranicom i internetom. 

Vaša IP-adresa koju Google Analytics prenosi kao dio svoje usluge neće biti spojena s drugim podacima Googlea. Korisnici mogu odbiti primjenu kolačića odabirom odgovarajućih postavki na softveru svojeg preglednika; međutim, napominjemo da u tom slučaju neki elementi ove internetske stranice možda neće biti dostupni. Posjetitelji ove internetske stranice mogu također spriječiti da Google obradi podatke koje je kolačić prikupio o njihovu korištenju internetskom stranicom (uključujući IP adresu) na način da preuzmu i instaliraju programski priključak dostupan na sljedećoj poveznici: tools.google.com/dlpage/gaoptout.

 

6. Čuvanje osobnih podataka

Podaci o Posjetiteljima mogu se prenositi i pohranjivati unutar Europskog gospodarskog prostora (EGP) ili prema državama izvan EGP-a. Također ih mogu obrađivati zaposlenici koji rade izvan EGP-a ili za nekoga od naših poslovnih partnera. Razina zašite izvan EGP-a možda nije na jednakoj razini kao unutar EGP-a pa davanjem osobnih podataka Posjetitelji prihvaćaju da se obrada, prijenos ili pohranjivanje osobnih podataka i unutar i izvan EGP-a odvija na vlastiti rizik Posjetitelja. EWO će u razumnoj mjeri nastojati osigurati da su svi osobni podaci zaštićeni i sigurni u skladu s ovom Izjavom o zaštiti osobnih podataka.

 

7. Otkrivanje osobnih podataka

EWO osobne podatke može otkriti bilo kojem povezanom društvu u EWO grupi društava. EWO osobne podatke može dati i trećim osobama:

a) kada EWO kupuje ili prodaje bilo koju imovinu ili posao, može otkriti osobne podatke potencijalnom kupcu ili prodavatelja takve imovine ili posla 

b) ako EWO, u cjelini ili u značajnom dijelu, preuzme treća osoba

c) ako je EWO dužan otkriti osobne podatke kako bi ispunio pravnu obvezu, što uključuje ali nije ograničeno na otkrivanje osobnih podataka prikupljenih kao rezultat točke 1.(f) državnim tijelima nadležnima za zdravstvo, kako bismo proveli ili primijenili naše Opće uvjete ili kako bismo zaštitili prava i imovinu EWO-a ili drugih.

 

8. Internetske stranice trećih osoba

Naša internetska stranica može sadržavati poveznice na internetske stranice trećih osoba. Naša Izjava o zaštiti podataka ne primjenjuje se na internetske stranice trećih osoba, a Posjetitelje molimo da pročitaju primjenjive izjave o zaštiti podataka trećih osoba prije nego što im daju ikakve podatke. EWO ne može prihvatiti odgovornost u pogledu ove izjave o zaštiti podataka i internetskih stranica trećih osoba.

 

9. Pristup vašim osobnim podacima

Na temelju Zakona o zaštiti osobnih podataka, svi imaju pravo zatražiti kopiju svojih osobnih podataka. Pojedinci također imaju pravo zatražiti brisanje svojih osobnih podataka ili njihov ispravak ako su netočni.

Sve zahtjeve koji se odnose na navedeno potrebno je postaviti u pisanom obliku, a mogu uključivati naknadu od 6,35 EUR, te im mora biti priložen dokaz o identitetu. EWO će na svaki zahtjev odgovoriti u roku od 40 dana od primitka. 

 

10. Izmjena Izjave o zaštiti podataka korisnika

EWO može izmijeniti ovu Izjavu o zaštiti podataka korisnika. EWO zahtijeva od Posjetitelja da s vremena na vrijeme provjere ovu izjavu kako bi bili sigurni da imaju ažurne informacije. Korištenjem ovom internetskom stranicom Posjetitelji prihvaćaju sve izmjene i dodatke ovoj Izjavi. 

 

11. Kontakt

Za sve komentare, pitanja, zahtjeve i pritužbe povezane s ovom Izjavom o zaštiti podataka korisnika ili za druga pitanja koja se odnose na internetsku stranicu molimo da se obratite tvrtki Ewopharma d. o. o., Zadarska 80, 10 000 Zagreb, Hrvatska.